Servicii 8IM Construct

Oferim servicii complete in domeniul constructiilor civile.

Tuod blanditiis ullam! Libero rerum, 
unde iste , inventore ratione pariatur

STRUCTURA

Tuod blanditiis ullam! Libero rerum, unde iste , inventore ratione pariatur
Then buod blanditiis ullam! Libero rerum, 
unde iste, pariaturthe phantom.

EXTERIOR

Then buod blanditiis ullam! Libero rerum, unde iste, pariaturthe phantom.
A blanditiis ullam! Libero rerum, 
unde iste , inventore ratione pariatur.

INTERIOR

A blanditiis ullam! Libero rerum, unde iste , inventore ratione pariatur.

Fundatii

Fundatia este elementul de constructie cu rol de transmitere a incarcarilor constructiei la terenul de fundare. Tipul fundatiei, dimensiunile si armarea acesteia sunt extrem de importante. O fundatie proiectata sau executata gresit pune in pericol intreaga structura a casei, iar reparatiile ulterioare sunt dificil sau imposibil de executat.In functie de terenul de fundare, de suprastructura si de alti factori, exista o multitudine de tipuri de fundatii: fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi, radier general, care este prezent sub intreaga constructie, fundatii pe piloti – prevazute in cazul terenului slab de fundare, fundatii in trepte sau combinatii dintre ele.

1-1-FUNDATIE-cofraj-fundatie-si-izolare-fundatie-cu-polistiren
2-ZIDARIE

Zidarie

Zidaria se alcatuieste din elemente asezate pe lat sau pe cant (cu excepția celor cu goluri verticale, care se aseazs numai pe lat), in randuri orizontale si paralele. La alcatuirea zidariilor din elemente pline si cu goluri verticale, pe langa elementele intregi se folosesc si fractiuni, necesare realizarii teserii legaturilor, ramificatiilor si colturilor.

Acoperisuri si sarpante din lemn

In numeroase locuri pe Pamant, un acoperis protejeaza in primul rand de efectele ploii. In functie de natura cladirii sau structurii, acoperisurile pot proteja cladirea de caldura, soare, frig sau vant. Caracteristicile unui acoperis depind de scopul destinat al cladirii sau structurii pe care o protejeaza, dar si de geografia locala. Elementele componente ale unui acoperis sunt: versantul, creasta sau coama orizontala, muchia sau coama inclinata, dolia, pazia, streasina, frontonul, tesitura, lucarna.

Rezistenta acoperisului este importanta, intrucat acesta este deseori partea cea mai putin accesibila a unei cladiri in cazul reparatiilor si renovarilor; in acelasi timp, stricaciunile sau distrugerea acestuia poate avea efecte devastatoare.

3-ACOPERISURI-SARPANTE
4-1-HIDROIZOLATIE

Hidroizolatii

De regula, apa este cel mai mare dusman al unei case – daca se infiltreaza, devine motiv de instalare a mucegaiului sau a igrasiei, creand probleme locuintei in ansamblu pe termen lung. Hidroizolatii se pot aplica diverselor parti din casa: terase, baie, fundatie, acoperis, terase bloc, beci, balcon, subsol sau soclu. In functie de firma pe care o contractati, puteti beneficia de garantie a aplicarii de 15-25 de ani, insa lucrarea va tine chiar si o viata intreagă, dacă izolatia este realizata bine.

Montaj ferestre termopan din PVC sau Lemn

Cand detii o tamplarie exterioara de calitate, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la pierderile de caldura si transferul termic care s-ar putea realiza prin acestea. Te vei putea bucura de relaxare la temperatura perfecta in interiorul casei tale, indiferent cat de cald sau de frig poate fi afara.

5-1-MONTAJ-FERESTRE-PVC-LEMN
6-1-SISTEME-TERMOIZOLATIE

Sisteme de termoizolatie

In anii in care iernile sunt blande si nu seamana deloc cu ce ne amintim din copilarie, e usor sa fim un pic mai relaxati in privinta cheltuilelilor cu intretinerea. Insa e de ajuns o iarna „adevarata” ca sa ne amintim de ce e important regimul termic al locuintei – și de ce un singur lucru face diferenta intre o casa economica si calda sau o casa cu pierderi mari de caldura si costuri pe masura. Este vorba de termoizolatie.

Tencuieli decorative

Tencuiala decorativa este stratul final, exterior care se aplica la o casa. Ea joaca dublu rol: estetic, conferind culoare si stil casei tale si de protectie impotriva intemperiilor.

Sigur ai observat ca pe piata exista multe tipuri de tencuieli decorative, cu diferente mari de pret, si te intrebi, probabil, care este diferenta intre ele si ce ar fi mai bine sa alegi.

7-TENCUIELI-DECORATIVE
8-ZUGRAVEALA-EXTERIOARA

Zugraveli exterioare

Zugraveala este un pas important in amenajarea unei locuinte, conferind un aspect placut, in functie de preferintele dvs. Amestecul potrivit de culori poate reprezenta cheia pentru a crea interiorul ideal in care sa va simtiti excelent.

Placari cu piatra


Piatra naturala decorativa este o solutia ideala pentru cei care isi doresc materiale naturale, cu un aspect estetic deosebit, durabile si rezistente in timp. Piatra naturala decorativa este perfecta pentru amenajarile exterioare si interioare: bai, bucatarii, pivnite (spatii umede), dar si sufragerii, cafenele, birouri, holuri, iar la exterior pentru placari de garduri, socluri sau ancadramente.

9-PLACARE-CU-PIATRA
10-TENCUIALA-MECANIZATA

Tencuieli mecanizate


Tencuiala mecanizata pe baza de var-ciment este potrivita pentru nivelarea suprafetelor cu diferente de dimensiuni sau cu erori pe verticala sau orizontala. Se executa rapid, fara mari pierderi de material si protejeaza zidaria.Tencuiala pe baza de var-ciment are de obicei rol de incarcatura si necesita mai multe straturi de glet. Se poate folosi la exterior si la interior deopotriva.

Gletuire mecanizata


Dupa ce ai terminat cu tencuirea peretilor, a venit momentul sa treci la pasul urmator, gletuirea. Gletul este de fapt o pasta din ipsos sau ipsos amestecat cu o pasta de var, utilizata ca material de inchidere a porilor pentru tencuielile ce urmeaza sa fie zugravite. Exista două tipuri de glet: cel de incarcare (grosime de maxim 10 milimetri) si cel de finisaj (grosime de maxim 2 milimetri). Gleturile de incarcare sunt folosite pentru prevenirea aparitiilor fisurilor la nivelul peretilor, in timp ce gletul de finisaj ajuta la redarea unui aspect placut peretilor.

11-GLETUIRE-MECANIZATA
12-PLACARE-GIPS-CARTON

Placare cu gips carton

Gips cartonul este o placa rigida din gips turnat intre doua straturi de carton special. Este folosit pentru constructia de pereti despartitori, tavane si placari. De obicei se foloseste la interior, dar exista si placi speciale pentru fatade. Sistemele de gips carton au devenit alternativa la finisajele traditionale realizate cu zidarie, tencuiala si glet.

Sistemele de gipscarton ajuta constructorii si proiectantii sa indeplineasca reglementarile pentru rezistenta la foc, izolare fonica, absorbtie acustica si eficienta termica. De asemenea, ajuta si in zonele cu umezeala ridicata, prin folosirea placilor speciale.

Zugraveli interioare

Zugraveala este un pas important in amenajarea unei locuinte, conferind un aspect placut, in functie de preferintele dvs. Amestecul potrivit de culori poate reprezenta cheia pentru a crea interiorul ideal in care sa va simtiti excelent.

13-1-ZUGRAVEALA-INTERIOR
14-SAPA-MECANIZATA-ELICOPTERIZATA

Sape mecanizate elicopterizate

Sapa umple denivelarile, crapaturile, gaurile din pardoseli, dar si diferentele de imbinare. Principalele materiale ce intra in compozitia sa sunt: nisipul si cimentul. Exista o gama larga de tipuri de sape: mecanizata, elicopterizata, autonivelanta, perlitica, de panta, de egalizare, armata, aditivata, clasica, etc.

Montaj gresie si faianta

Amenajarile cu gresie si faianta au nevoie de atentie sporita la detalii! Pe langa alegerea corecta a materialelor folosite pentru placile de gresie sau faianta alese, este vital montajul in mod corespunzator al gresiei si faiantei.

15-MONTAJ-GRESIE-FAIANTA
16-MONTAJ-PARCHET

Montaj parchet

Pentru montare, parchetul are nevoie de un strat suport drept, plan, uscat si fara crapaturi sau alte defecte de structura. Parchetul poate fi montat si peste sistemele de incalzire din pardoseala. In acest caz, parchetul trebuie lipit. Instalatia de incalzire din pardoseala trebuie sa fie asezata in siguranta, iar temperatura maxima admisa la contactul cu parchetul trebuie sa fie de 27°C. Unele specii de lemn nu sunt recomandate daca incalzirea se face prin pardoseala, deoarece sunt extrem de sensibile la variatiile de temperatura, din cauza naturii fibrei lemnoase.

Instalatii electrice

Reteaua electrica da viata unei locuinte, insa proiectarea si instalarea ei nu sunt pentru oricine. Oricat de dornic ai fi sa te apuci de treaba, trebuie sa tii cont de cateva reguli pentru siguranta ta si a celor din jur. Cel mai important lucru atunci cand vine vorba de instalatia electrica este sa respecti regulile si legile in vigoare. Bineinteles, nu este nevoie de autorizatie pentru schimbarea unui bec, a unei dulii sau a unei prize. Cu toate acestea, pentru siguranta ta si a celor din jur, apeleaza la specialisti autorizati pentru orice interventie la reteaua electrica. Regula este valabila cu atat mai mult in cazul in care planuiesti sa-ti construiesti o casa: instalatia electrica este unul dintre elementele critice ale constructiei, dupa structura de rezistenta, si cea mai predispusa la defectiuni sau accidente. Ca sa iei cele mai bune decizii, afla ce este instalatia electrica, dincolo de cabluri si intrerupatoare.

17-INSTALATII-ELECTRICE
18-1-INSTALATII-SANITARE

Instalatii sanitare

Instalatia sanitara a unei case reprezinta ansamblul care include instalatiile de apa rece, apa calda, canalizare si incalzire. Aceasta trebuie conceputa inca din etapa proiectarii casei si va fi detaliata in planul de arhitectura. Concordanta si respectarea acestui plan vor fi verificate, ulterior, de specialistul care se ocupa de realizarea instalatiei. Asadar, la finalul lucrarii, se va realiza un al doilea plan pentru instalatia sanitara.